Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνημα

κάνετε κλικ στην εικόνα για να δείτε τα προϊόντα των Μελισσοκομείων

Το ξεκίνημα του Μελισσοκομείου έγινε το βράδυ στις 15 Μαϊου 2011 στο Καπανδρίτι Αττικής, από 4 φίλους.

Ξεκινήσαμε να κάνουμε το hobby μας και αυτό σιγά-σιγά έγινε επάγγελμα.

Ασχοληθήκαμε με την Μέλισσα, της οποίας η συμμετοχή στην επικονίαση των φυτών είναι καθοριστική. Έχει ειπωθεί από πολλούς ειδικούς της χλωρίδας ότι, όταν και εάν εκλείψει η μέλισσα, η παραγωγή και η ποιότητα των καρπών της γης θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Το μέλι μας προέρχεται από αυτοφυή φυτά της φύσης.
Το μέλι που παράγουν οι μέλισσες λαμβάνοντας το νέκταρ από την βλάστηση είναι αγνό, αφού αγνό είναι και το λουλούδι που διαθέτει το νέκταρ.

Το κορυφαίο προϊόν της Μέλισσας που είναι το μέλι, κάποια στιγμή θα κρυσταλλώσει.
Η κρυστάλλωση όμως είναι μια φυσική ιδιότητα του μελιού και εξαρτάται από την ποσότητα των φυσικών σακχάρων που αυτό περιέχει και που αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από τα σάκχαρα που δίνει κάθε λουλούδι στο νέκταρ του.

Εκτός όμως από το μέλι που σε όλους  είναι γνωστό, η μέλισσα παράγει και άλλα χρήσιμα προϊόντα, όπως είναι η Γύρη, ο Βασιλικός Πολτός, η Πρόπολη, το Δηλητήριο της και το Κερί.

Και αυτά τα προϊόντα με τη σειρά τους μετέχουν στην παρασκευή άλλων προϊόντων, όπως Κηραλοιφές, Βάμματα, Κεριά και Κηροσάπουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου