Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Κρίσιμες Θερμοκρασίες - Κρίσιμες εποχές - Κρίσιμοι Χειρισμοί

Προκειμένου να δω καλύτερα ποιές εποχές (σε στατιστική βάση) είναι οι επικίνδυνες για κάποιους χειρισμούς που κάνω είτε την Άνοιξη με την διεγερτική τροφοδοσία και τις εργασίες που στοχεύουν στην γρήγορη ανάπτυξη των σμηνών, είτε τον Χειμώνα με την καταπολέμηση της Βαρρόα εν όψει ξεχειμωνιάσματος, κατέγραψα τις θερμοκρασίες που επικρατούν συνήθως στην περιοχή.


Βλέποντας τον πιο πάνω πίνακα όπου οι μέρες με ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από 10ο C είναι μόνο οι 7 από τις 31 του μήνα, φοβάμαι πάρα πολύ να ξεκινήσω διέγερση των σμηνών.
Τουλάχιστον για το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου.
Για το 3ο 10ήμερο του Μαρτίου θα μπορούσα να το ρισκάρω, γνωρίζοντας ότι ο επόμενος μήνας Απρίλιος τουλάχιστον έχει σχεδόν όλες τις μέρες του με ελάχιστες θερομκρασίες πάνω από 10οC.

Μελετώντας τον πιο πάνω και τον πιο κάτω πίνακα, προκειμένου να κάνω επέμβαση κατά της Βαρρόα, παρατηρώ ότι ο Οκτώβρης είναι σαν ένας καλός ανοιξιάτικος μήνας όσον  αφορά τις ελάχιστες θεροκρασίες. Έχω δηλαδή τον καιρό μέσα σε όλον τον μήνα να κάνω ακόμα και μερικά λάθη.
Αντίθετα ο Νοέμβρης που είναι μοιρασμένος στα δύο σχεδόν, είναι πιο παγωμένος μήνας. Εδώ πλέον δεν θα έχω πολλά περιθώρια λαθών. Εδώ η φύση τιμωρεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου